WK Transplant ondersteunt Erasmus MC & Daniel den Hoed stichting als sponsor van De Haagse Hoed Challenge

“Maak kanker kansloos”

WK Transplant ondersteunt Erasmus MC & Daniel den Hoed stichting als sponsor van De Haagse Hoed Challenge – 24-uurs wielertocht door kenmerkend Den Haag

De Haagse Hoed Challenge is een 24-uurs estafette wielertocht door kenmerkend Den Haag. De opbrengst van deze fietstocht is voor baanbrekend onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Op zaterdag 30 september 2017 om 13.00 uur wordt het startschot gegeven voor de eerste editie van deze 24-uurs wielertocht. De route start en eindigt op het Frederik Hendrikplein. De route loopt verder langs kenmerkende Haagse stadsdelen zoals Centrum (o.a. Mauritskade en Denneweg), het Zuiderpark, Zichtenburg-Kerkentuinen en de Sportlaan.

Er zullen circa 50 wielerteams aan de start op het Frederik Hendrikplein verschijnen. Op en rond de Frederik Hendriklaan worden het gehele weekend activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
Renners zullen starten in kleine groepen van 10-12 renners en worden begeleid door motoren van een motorbegeleidingsteam die de teams veilig door het verkeer zullen begeleiden.

Over de stichting

Kanker raakt ons allemaal. Eerst en vooral de patiënten zelf, maar ook de mensen om hen heen. Jaarlijks overlijden in ons land meer dan 43.000 mensen aan kanker.

De Daniel den Hoed Stichting haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. De stichting treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Dit is een oproep aan iedereen om de strijd tegen kanker aan te gaan en het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te steunen.

Het doel is dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

De Daniel den Hoed Stichting