WKTransplant in uitzending “Nederland van boven”

Klik op de afbeelding om de uitzending te bekijken...

Klik op de afbeelding om de uitzending te bekijken…

We zijn altijd onderweg, maar hoe kwetsbaar zijn we? Nederland heeft een goede reputatie als het gaat om logistiek en vervoer. Alles gestroomlijnd, alles keurig aangelegd om de trek van A naar B zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zelfs de trek van dieren in het wild faciliteren we met behulp van ecoducten. Meestal gaat het goed, een enkele keer hapert het systeem. Onderweg wanen we ons onkwetsbaar, maar zijn dat natuurlijk niet. Net zo min als de vogels tijdens de grote vogeltrek. De valkenier op het vliegveld stelt alles in het werk om gevaarlijke aanvaringen met vogels te voorkomen.

Verkeersongevallen leiden in sommige gevallen tot organentransport voor transplantatie. Voor dat transport hebben we dan vervolgens weer duizelingwekkende logistiek bedacht (vanaf minuut 25).